Persoonlijke beveiliging

Wat houdt persoonsbeveiliging nou eigenlijk in?

Jammer genoeg komt het steeds vaker voor dat mensen gebruik moeten maken van een persoonlijke beveiliger. Omdat dit vooral wordt ingezet bij bescherming van getuigen in rechtszaken, is het logisch dat de overheid een groot deel van de persoonsbeveiliging verzorgd. Er is echter wel een groeiende vraag naar gediplomeerde persoonsbeveiligers, die niet bij de overheid zijn aangesloten. In deze blog nemen we jullie mee in de persoonsbeveiliging, wat dit precies inhoudt en wanneer dit nodig is. 

Wat is persoonsbeveiliging precies?

Persoonsbeveiligers, oftewel lijfwachten, zijn personen die andere personen beschermen/beveiligen. Vaak zijn dit belangrijke mensen als een politici of bekende personen, maar dit kan ook interessant zijn voor ‘gewone’ burgers. Er zijn twee verschillende manieren waarop deze beveiligers te werk gaan. Zo kunnen zij zichtbaar in uniform een persoon begeleiden, maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld in burger aanwezig te zijn. 

Waarom/Wanneer is persoonsbeveiliging vereist?

Er zijn verschillende situaties waarin persoonsbeveiliging een oplossing kan bieden voor de eventuele problemen. Helaas kan iedereen, in de tijd waarin we leven, slachtoffer worden van bijvoorbeeld bedreigingen, afpersingen of andere nare situaties. Het inhuren van een persoonsbeveiliger kan dan het veilige gevoel weer herstellen of bevorderen. De beveiligers hebben een speciale opleiding gevolgd, waardoor zij op een juiste manier weten te handelen in specifieke situaties. 

Hoe gaan persoonsbeveiligers te werk?

De verwachtingen van persoonsbeveiligers variëren nogal. Daarom is het belangrijk om van tevoren te weten waar deze beveiligers in gespecialiseerd zijn. Hieronder heb ik een opsomming gemaakt van de expertises van onze beveiligers:
 
  • Proactief handelen in en voorkomen van onveilige situaties.
  • Wanneer er zich bedreigingen voordoen, grijpen de beveiligers adequaat in.
  • Het scannen van omgevingen op potentiële gevaren/dreigingen.
 
Het zal even wennen zijn als er ineens een persoon continu in de buurt is, daarom is het belangrijk dat je de beveiliger blindelings kan vertrouwen. Zij zullen je niet storen bij de dagelijkse bezigheden en hebben allemaal een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen. Hierdoor wordt er ook voorkomen dat er eventueel gevoelige informatie naar buiten lekt. 
 
Al met al kan het dus erg belangrijk zijn om een persoonsbeveiliger in te huren. In de praktijk kan je altijd op een professionele houding rekenen. Hierdoor voel je je een stuk veiliger tijdens het uitvoeren van je dagelijkse taken. 
 
Mocht je hier meer informatie over willen, neem dan even contact op met ons kantoor! De persoonsbeveiligers van Maximum Security staan voor je klaar. 

Vond je deze blog interessant?

Deel hem via onderstaande kanalen!

Bekijk hier onze andere blogs

De uitdaging voor gemeenten: Beveiliging buiten opvanglocaties faciliteren in het kader van de spreidingswet

Nieuw hoofdstuk binnen Maximum Group

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil je ons wat vragen? Stel je vraag in het contactformulier en dan komen we er zo snel mogelijk op terug of vraag hier een beveiligingsadviesgepsrek aan.

Simon van der mars

Maximum Group - beeldmerk - groen

De kansen en bedreigingen voor jouw organisatie in kaart brengen?

Vraag een beveiligingsadviesgesprek aan!