Wat kost het inhuren van een beveiliger?

Is jouw organisatie op zoek naar extra beveiliging? Overweeg je om het budget voor je beveiligingsplan op te stellen? Of ben je van plan om binnenkort een evenement te organiseren en wil je graag inzicht in de kosten voor het inhuren van een beveiliger? In dit artikel bieden we je informatie en inzicht in de prijsfactoren.

Wat kost het inhuren van een beveiliger

Is jouw organisatie op zoek naar extra beveiliging? Overweeg je om het budget voor je beveiligingsplan op te stellen? Of ben je van plan om binnenkort een evenement te organiseren en wil je graag inzicht in de kosten voor het inhuren van een beveiliger? In dit artikel bieden we je informatie en inzicht in de prijsfactoren.

Verschillende soorten beveiligers

Het is van cruciaal belang om te begrijpen dat beveiligers op diverse manieren kunnen worden ingezet, afhankelijk van de specifieke behoeften. Professionele beveiliging kan oplossingen bieden in diverse sectoren en voor verschillende uitdagingen. Hieronder vind je een overzicht van verschillende soorten beveiligingsdiensten en hun toepassingen.

Maximum Group - Security - icoontje - beveiliger

Beveiligingsdienst

Algemene beveiligingsdienst

Maximum Group - Security - icoontje - winkelbeveiliger

Winkelbeveiliger

Surveillant in uniform voor preventieve aanwezigheid

Maximum Group - Security - icoontje - RIT-teams

Retail Interventie Team

Winkelsurveillant, zowel in burgerkleding als uniform, voor winkeldiefstalpreventie

Maximum Group - Security - icoontje - objectbeveiliger

Objectbeveiliger

Beveiliging van objecten

Maximum Group - Security - icoontje - zorgbeveiliger

Zorgbeveiliger

Bescherming van zorgmedewerkers, patiënten en bezoekers

Maximum Group - Security - icoontje - straatcoaches

Straatcoaches

Gemeenteopdracht zonder bevoegdheden, hulpdienstencontact

Maximum Group - Security - icoontje - opvangbeveiliger

Opvangbeveiliger

Speciaal getraind voor spanningen bij opvanglocaties

Maximum Group - Security - icoontje - recreatiebeveiliger

Recreatiebeveiliger

Creëren veilig gevoel en gastheerschap op recreatieparken

Maximum Group - Security - icoontje - horecabeveiliger

Horecabeveiliger

Portiers of beveiligers voor horecagelegenheden

Maximum Group - Security - icoontje - Sus-teams

Sus-teams

Voorkomen van escalaties en sussen van uitgaanspubliek

Maximum Group - Security - icoontje - hondenbeveiliger

Hondenbeveiliger

Beveiliging met honden

Maximum Group - Security - icoontje - evenementenbeveiliger

Evenementenbeveiliger

Beveiliging van evenementen

Maximum Group - Security - icoontje - gastheer - gastvrouw

Receptionist/gastheer

Deurbeveiliging en gastheerschap

WAT BEPAALT DE KOSTEN VAN HET INHUREN VAN EEN BEVEILIGER?

De kosten voor het inhuren van een beveiliger bij een beveiligingsbedrijf worden bepaald door diverse factoren. Het uurtarief en de totale kosten variëren op basis van de ervaring en vaardigheden van de beveiliger, het specifieke type beveiligingsdienst (bijvoorbeeld horeca, winkelbeveiliging), de geografische locatie, het aantal uren en de regelmaat van de benodigde dienst, het gebruik van technologische hulpmiddelen, de omvang van het beveiligingsbedrijf, eventuele specifieke vereisten (zoals VIP-beveiliging), en de invloed van overheidsvoorschriften en vergunningen.

 

‌Over het algemeen vragen beveiligers met meer ervaring en gespecialiseerde vaardigheden een hoger uurtarief, terwijl de locatie en het type dienst de totale kosten kunnen verhogen. Voor extra uitleg over de diverse aspecten die van invloed zijn op de prijs, hebben we hieronder een overzicht uitgewerkt.

Maximum Group - beveiliging - opbouw - kosten - beveiliger - cirkeldiagram
ERVARINGEN EN VAARDIGHEDEN VAN DE BEVEILIGER

De ervaring en vaardigheden van een beveiliger zijn van essentieel belang bij het bepalen van de kosten. Beveiligers met uitgebreide ervaring en specifieke training hebben doorgaans hogere tarieven. Dit komt doordat ze beter zijn voorbereid op potentiële beveiligingsuitdagingen en vaak beter kunnen omgaan met complexe of stressvolle situaties. Het inhuren van een zeer bekwame beveiliger kan de kosten verhogen, maar het kan ook een hogere mate van beveiliging en gemoedsrust bieden.

Het specifieke type beveiligingsdienst dat je nodig hebt, heeft invloed op de kosten. Verschillende beveiligingstaken vereisen verschillende vaardigheden en benaderingen. Bijvoorbeeld, horecabeveiliging vereist beveiligers met specifieke kennis van het omgaan met publiek en mogelijke conflictsituaties, terwijl winkelbeveiliging zich richt op diefstalpreventie en klantinteracties. Elk type dienst kan variëren in complexiteit en risico, wat invloed heeft op de kosten.

De locatie waar je beveiliging nodig hebt, kan aanzienlijke variaties in de kosten veroorzaken. Stedelijke gebieden met een hogere kosten van levensonderhoud hebben doorgaans hogere tarieven voor beveiligers in vergelijking met landelijke of minder dichtbevolkte regio’s. Lokale economische omstandigheden, arbeidsmarktomstandigheden en beveiligingsnormen kunnen ook van invloed zijn op de tarieven.

Het aantal uren en de regelmaat waarmee je beveiliging inhuurt, beïnvloeden de totale kosten. Langdurige opdrachten of regelmatige inzet van beveiligers kunnen leiden tot lagere uurtarieven, omdat beveiligingsbedrijven de kans krijgen om stabiele werkrelaties te ontwikkelen. Aan de andere kant, korte-termijnopdrachten of sporadische inzet vereisen vaak hogere uurtarieven vanwege de onzekerheid en variabiliteit in planning.

Het gebruik van geavanceerde technologische hulpmiddelen, zoals bewakingscamera’s, alarmsystemen en toegangscontrolesystemen, kan de kosten verhogen. Deze technologieën bieden verbeterde beveiligingsmaatregelen, maar ze gaan gepaard met aanschaf-, installatie- en onderhoudskosten. De integratie van technologie kan de effectiviteit van beveiliging verbeteren, maar het kan ook leiden tot hogere kosten.

De omvang van het beveiligingsbedrijf dat je inhuurt, kan van invloed zijn op de kosten. Grotere beveiligingsbedrijven hebben vaak meer middelen, een groter personeelsbestand en een breder dienstenaanbod. Hierdoor kunnen ze concurrerende tarieven aanbieden. Kleine beveiligingsbedrijven kunnen echter meer gepersonaliseerde diensten en een flexibelere aanpak bieden, maar dit kan gepaard gaan met iets hogere kosten.

Als je specifieke vereisten hebt voor de beveiligingsdienst, zoals VIP-beveiliging, medische training of expertise in bepaalde sectoren, kunnen deze speciale vereisten extra kosten met zich meebrengen. Aanvullende training en specialisatie verhogen vaak de tarieven van beveiligers om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van de klant.

Bepaalde locaties en evenementen kunnen onderhevig zijn aan strenge overheidsvoorschriften en vergunningen op het gebied van beveiliging. Het voldoen aan deze wettelijke vereisten kan extra kosten met zich meebrengen, zoals specifieke training voor beveiligers, vergunningsaanvragen of het voldoen aan specifieke veiligheidsnormen. Het is van belang om de lokale wet- en regelgeving te begrijpen en te voldoen aan de vereiste vergunningen om juridische problemen te voorkomen.

BEREKEN DE KOSTEN VOOR HET INHUREN VAN EEN BEVEILIGER

Disclaimer: Het invullen van de calculator is geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

1. Vul het formulier met 7 vragen zo specifiek mogelijk in.

2. Ontvang een gratis offerte/prijsindicatie per mail + uitleg.

3. Neem contact op om direct een of meerdere beveiligers in te huren indien nodig.

liever direct contact opnemen?

Het is raadzaam voor organisaties om hun specifieke behoeften te evalueren en op basis daarvan een offerte aanvraag te doen. Wilt u alvast meer weten over het inhuren van beveiligers of een geschatte kostenindicatie? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek of vul onze quickscan in zodat u per mail een vrijblijvende prijsindicatie en advies ontvangt.

Simon van der Mars

Maximum Group - beeldmerk - groen

De kansen en bedreigingen voor jouw organisatie in kaart brengen?

Vraag een beveiligingsadviesgesprek aan!