WINKELBEVEILIGING

Loop je als retailer omzet mis door diefstal of derving? Of wil je misschien een veiligere sfeer creëren voor je klanten? Met de winkelbeveiliging van Maximum Security worden beide situaties getackeld. De ‘kleine criminaliteit’ wordt steeds professioneler en winkelsurveillance wordt dan ook steeds belangrijker voor ondernemers.

Winkelbeveiliging

Loop je als retailer omzet mis door diefstal of derving? Of wil je misschien een veiligere sfeer creëren voor je klanten? Met de winkelbeveiliging van Maximum Security worden beide situaties getackeld. De ‘kleine criminaliteit’ wordt steeds professioneler en winkelsurveillance wordt dan ook steeds belangrijker voor ondernemers.

WINKELSURVEILLANTEN MET EN ZONDER UNIFORM

Onze surveillanten in uniform bevorderen het veiligheidsgevoel in je winkel en de aanwezigheid werkt erg preventief. Onze specialisten grijpen in bij problemen en kunnen tevens de aangifte bij de politie afhandelen. Naast geüniformeerde surveillanten kunnen wij ook voorzien in de combinatie met surveillanten in burger. Deze inzet heeft zich in het verleden bewezen bijzonder succesvol te zijn.

Retail interventie team

Vanuit de korpschef krijgen de beveiligers en winkelsurveillanten van Maximum een uniformontheffing. Dit houdt in dat onze winkelsurveillanten in burger te werk kunnen gaan. Een Retail Interventie Team bestaat uit drie beveiligers die speciaal getraind zijn in winkeldiefstal. Twee hiervan nemen in uniform plaats achter de camera’s en één loopt in burger door de winkel heen. De surveillanten zijn getraind om verdacht en afwijkend gedrag te signaleren en juist te handelen in het geval van diefstal. Wij werken hierin dan ook nauw samen met de politie.

Naast winkelbeveiliging leveren wij ook andere beveiligingsdiensten, zoals objectbeveiliging en bouwplaats beveiliging.

VEELGESTELDE VRAGEN

Welke soorten winkelbeveiliging zijn er en wanneer zijn ze nodig?

Er zijn diverse soorten winkelbeveiliging beschikbaar, zoals camerasystemen en winkelbeveiligers die toezicht houden voor of in de winkel zelf. Deze beveiligers kunnen worden ingezet in verschillende soorten winkels, waaronder supermarkten, kledingwinkels, warenhuizen en elektronicawinkels. Winkelbeveiliging kan nuttig zijn in elke winkel waar waardevolle spullen aanwezig zijn die criminelen zouden kunnen stelen. Het kan tevens bijdragen aan een gevoel van veiligheid voor de winkeliers en het afschrikken van criminelen.

Ja, er bestaat een korte lijn tussen beveiligers en politie. Als er een escalatie plaatsvindt in de winkel of een verdachte situatie ontstaat, kan de politie snel ter plaatse zijn.

Winkelbeveiliging en RIT zijn twee verschillende benaderingen om diefstalpreventie en veiligheid te waarborgen in winkels en andere retailomgevingen.


Winkelbeveiliging verwijst naar het gebruik van verschillende beveiligingsmaatregelen en -technologieën om winkels te beschermen tegen diefstal, vandalisme en andere vormen van criminaliteit. Dit kan onder meer het gebruik van bewakingscamera’s, detectiepoortjes, alarmen en beveiligingspersoneel omvatten. Het doel van winkelbeveiliging is om diefstal te voorkomen en ervoor te zorgen dat klanten en medewerkers zich veilig voelen in de winkelomgeving.


RIT is een specifieke vorm van winkelbeveiliging die zich richt op het opsporen en aanpakken van diefstal en ander ongewenst gedrag door klanten in de winkel. Een RIT bestaat uit een team van beveiligingsmedewerkers die zich discreet in de winkel bewegen en dieven op heterdaad betrappen. In tegenstelling tot traditionele beveiligingsmethoden, richt RIT zich op proactieve detectie en interventie om potentiële diefstal te voorkomen voordat deze plaatsvindt. Het doel van RIT is om de winstgevendheid van de winkel te beschermen door diefstal te verminderen en een veiligere winkelomgeving te bieden voor klanten en medewerkers.

NEEM CONTACT MET ONS OP

De wensen van onze opdrachtgevers staan, samen met de veiligheid, voorop. Wij vertellen je dan ook graag meer over onze visie op winkelsurveillance. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Maximum Group - beeldmerk - groen

De kansen en bedreigingen voor jouw organisatie in kaart brengen?

Vraag een beveiligingsadviesgesprek aan!