Hoe zorgen beveiligingsmedewerkers voor een optimale beveiliging bij zelfscankassa?

In deze tijd wordt het voorkomen van derving en realiseren van een veilige omgeving bij zelfscankassa’s steeds belangrijker voor winkeliers. Een effectieve manier om de beveiliging van deze kassa’s te waarborgen, is door het inzetten van beveiligingsmedewerkers. Zij kunnen een cruciale rol spelen bij het voorkomen van derving en het creëren van een veilige omgeving. In dit artikel zullen we de vijf belangrijkste voordelen van beveiligingsmedewerkers in dit opzicht belichten. Met name punt vijf is een aspect dat serieus genomen moet worden.

1. Inspectie & monitoring

Beveiligingsmedewerkers houden nauwlettend toezicht op de zelfscankassa’s en voeren grondige inspecties uit. Ze zijn getraind om verdacht gedrag tijdig op te merken. Door alert te zijn en snel te handelen, kunnen ze potentiële diefstalpogingen identificeren voordat er schade wordt aangericht.

2. Surveillance

Een regelmatige aanwezigheid van beveiligingsmedewerkers in de winkel stelt hen in staat om actief te surveilleren. Door rondes te maken door de winkel, kunnen ze verdacht gedrag opmerken en potentiële dieven afschrikken. Dit zorgt voor een preventieve werking, waarbij potentiële daders zich bewust zijn van het aanwezige beveiligingspersoneel.

3. Identificatie van dieven

Beveiligingsmedewerkers hebben vaak de expertise om dieven te identificeren die producten hebben gestolen via de zelfscankassa’s. Ze zijn bekend met de verschillende technieken en trucs die dieven gebruiken en kunnen deze snel herkennen. Met hun ervaring kunnen ze helpen bij het vaststellen van mogelijke verdachten en het verzamelen van bewijsmateriaal, wat essentieel is voor eventuele juridische stappen.

4.Communicatie

Een goede communicatie tussen beveiligingsmedewerkers en andere winkelmedewerkers is van groot belang. Door regelmatig te overleggen en informatie uit te wisselen, kunnen beveiligingsproblemen sneller worden opgemerkt en aangepakt. Beveiligingsmedewerkers kunnen ook zorgen voor meer bewustwording bij andere medewerkers als het gaat om mogelijke beveiligingsrisico’s en het naleven van procedures.

5. Aanhouding en afwikkeling

In tegenstelling tot winkelmedewerkers zijn beveiligingsmedewerkers getraind in het aanhouden van dieven en het afhandelen van dergelijke situaties. Ze hebben ervaring in het omgaan met boze of agressieve reacties van winkeldieven en zijn getraind in het uitvoeren van steekproeven. Dit verlicht de druk op winkelmedewerkers en voorkomt dat zij in vervelende situaties terechtkomen wanneer een dief wordt aangehouden.

Wil je een beveiligingsadvies gesprek omtrent het beveiligen van jouw winkel? Neem dan hier contact met ons op!

Vond je deze blog interessant?

Deel hem via onderstaande kanalen!

Bekijk hier onze andere blogs

De uitdaging voor gemeenten: Beveiliging buiten opvanglocaties faciliteren in het kader van de spreidingswet

Nieuw hoofdstuk binnen Maximum Group

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil je ons wat vragen? Stel je vraag in het contactformulier en dan komen we er zo snel mogelijk op terug of vraag hier een beveiligingsadviesgepsrek aan.

Simon van der mars

Maximum Group - beeldmerk - groen

De kansen en bedreigingen voor jouw organisatie in kaart brengen?

Vraag een beveiligingsadviesgesprek aan!