Enorme groei van het aantal ZZP’ers in de beveiligingsbranche biedt kansen en uitdagingen

De afgelopen vijf jaar heeft de beveiligingsbranche een enorme groei gezien in het aantal ZZP’ers. Volgens het KVK Handelsregister is het aantal beveiligers op ZZP-basis flink gestegen gestegen (zie afbeelding hieronder). Hoewel deze cijfers positief klinken, brengt deze groei zowel voor de ZZP’ers zelf als voor opdrachtgevers in de markt zowel kansen als uitdagingen met zich mee.

Ten eerste kunnen beveiligers worden ingezet bij openbare evenementen, zoals concerten, sportwedstrijden of festivals. Ze zorgen voor de veiligheid van de deelnemers en het publiek door bijvoorbeeld toegangscontrole uit te voeren, de menigte te beheren en potentiële veiligheidsrisico’s te signaleren en te voorkomen.

Laten we beginnen met de ZZP’ers. Voor velen is het aantrekkelijk om een eigen onderneming op te richten in de beveiligingsbranche vanwege de mogelijkheid om vrij te ondernemen. Als ZZP’er kun je zelf bepalen wanneer, waar en tegen welk tarief je werkt. Deze vrijheid gaat echter gepaard met onzekerheid, wat een grote uitdaging vormt. Het is verontrustend dat veel ZZP’ers volgens onderzoek niet nadenken over sociale zekerheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen. Het SFPB (Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging) voert momenteel onderzoek uit naar ZZP’ers in de branche en gaat met hen in gesprek om gezamenlijke oplossingen te vinden.

Daarnaast zijn er zorgen over de kwaliteit in de branche en hoe deze gewaarborgd kan blijven te midden van deze groei. Het wordt voor organisaties steeds complexer om er zeker van te zijn dat de ZZP’ers waarmee zij samenwerken voldoen aan de normen en kwaliteitsstandaarden die nodig zijn om een veilige omgeving te creëren, ongeacht de situatie.

Bij Maximum (Event) Security streven we ernaar om deze ontwikkeling in goede banen te leiden, zowel voor ZZP’ers als voor opdrachtgevers. Als ZZP’er biedt werken bij Maximum Group jou de vrijheid om je eigen onderneming te runnen, terwijl je profiteert van samenwerkingen, ondersteuning en interessante opdrachten. Als betrouwbare partner in de beveiligingsindustrie zorgt Maximum voor een soepele samenwerking, professionele ontwikkeling en de mogelijkheid om jouw expertise te benutten en te groeien in je vakgebied. Voor organisaties bieden we ook de ideale mogelijkheid om te profiteren van deze ontwikkeling in de markt. Door alle ZZP’ers van tevoren te screenen en ze te koppelen aan het uitgebreide beveiligingsplan, kunnen we garanderen dat alle kwaliteitsstandaarden worden gehandhaafd en hoeft de organisatie zich geen zorgen te maken over beveiligingskwesties.

Wil je werken als ZZP’er bij Maximum? Klik hier voor meer informatie.

Wil je beveiligers inhuren van Maximum (Event) Security? Klik hier om direct ad-hoc beveiligers in te huren.

Vond je deze blog interessant?

Deel hem via onderstaande kanalen!

Bekijk hier onze andere blogs

Straatcoaches: Een preventieve aanpak voor een veilige, aangename en leefbare openbare ruimte in steden

Efficiëntie en flexibiliteit: de voordelen van persoonsgebonden beveiligingspassen

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil je ons wat vragen? Stel je vraag in het contactformulier en dan komen we er zo snel mogelijk op terug of vraag hier een beveiligingsadviesgepsrek aan.

Simon van der mars

Maximum Group - beeldmerk - groen

De kansen en bedreigingen voor jouw organisatie in kaart brengen?

Vraag een beveiligingsadviesgesprek aan!