De signalen van een winkeldief?

Winkelbeveiliging is een belangrijk onderwerp voor elke winkelier en winkelketen. Een veilige omgeving zorgt niet alleen voor de bescherming van waardevolle producten en personeel, maar ook voor de verhoging van de klanttevredenheid en het vertrouwen. Winkelbeveiliging is hard nodig gezien de moderne criminelen steeds slimmer worden en zij steeds betere trucjes hebben om toe te slaan in winkels.

Winkelmedewerkers zijn normaal gesproken de oren en ogen in de winkel. Zij herkennen de ‘normale’ klant en weten wie er regelmatig in de winkel komen. Maar toch nemen de cijfers van winkeldiefstal de afgelopen jaren niet af. Het winkelpersoneel weet vaak niet hoe zij criminelen kunnen herkennen, terwijl zij zich echt anders gedragen dan de ‘normale’ klant die gewoon afrekent.

Hoe criminelen zich gedragen in een winkel

Natuurlijk zit er een bepaalde spanning bij criminelen die van plan zijn spullen uit jouw winkel te stelen. Maar er zijn nog meer signalen waaraan je een ongewenst persoon in je winkel kunt herkennen:

  • Doelloos rondlopen: criminelen zijn vaak op zoek naar waardevolle producten en zullen niet rustig even komen winkelen. Daarom lopen zij vaak doelloos door de paden heen.
  • Meer aandacht voor de medewerkers dan voor de producten: criminelen zijn waarschijnlijk al vaker in de winkel geweest en weten wat zij mee moeten nemen om hun buit te slaan. Zij letten daarom meer op de medewerkers dan op de producten. Ze kijken veel om hun heen om te kijken waar de medewerkers staan en of zij opvallen. Erg opvallend gedrag dus.
  • Het opzoeken van onoverzichtelijke plaatsen: criminelen stoppen vaak hun spullen ergens stiekem weg. Dit gebeurt vaak op onoverzichtelijke plekken zoals tussen twee smalle schappen of achter een stapel dozen.
  • Handen afschermen: criminelen willen vaak hun handen bedekken, zodat medewerkers niet zien wat er met producten gebeurd. Ook gaan ze vaak met hun rug naar de medewerkers staan en blijven ze dicht langs de schappen.

Winkelbeveiligers van Maximum

Het is natuurlijk erg vervelend als criminelen spullen uit je winkel meenemen, waardoor je jouw omzet ziet slinken, maar helaas gebeurt het nog steeds te veel. Daarom wordt er steeds vaker beroep gedaan op winkelbeveiligers. 
 
Maximum Group biedt een complete aanpak voor winkelbeveiliging, die bedrijven helpt bij het waarborgen van een veilige omgeving en het verminderen van de kans op diefstal en andere ongeoorloofde activiteiten. Onze oplossingen zijn gebaseerd op de nieuwste technologieën en zijn ontworpen om de specifieke behoeften van elke winkel te waarborgen.
 
Ben je ook op zoek naar goede winkelbeveiliging? Neem gerust contact met ons op of download onze whitepaper om jezelf nog beter voor te bereiden op winkeldieven. 

Vond je deze blog interessant?

Deel hem via onderstaande kanalen!

Bekijk hier onze andere blogs

De uitdaging voor gemeenten: Beveiliging buiten opvanglocaties faciliteren in het kader van de spreidingswet

Nieuw hoofdstuk binnen Maximum Group

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil je ons wat vragen? Stel je vraag in het contactformulier en dan komen we er zo snel mogelijk op terug of vraag hier een beveiligingsadviesgepsrek aan.

Simon van der mars

Maximum Group - beeldmerk - groen

De kansen en bedreigingen voor jouw organisatie in kaart brengen?

Vraag een beveiligingsadviesgesprek aan!