Als horecaondernemer op een veilige manier sportevenementen uitzenden?

Ontdek welke veiligheidsmaatregelen er genomen kunnen worden.

Het EK-voetbal zit er bijna op, we hebben tijdens dit eindtoernooi weer volop mogen genieten van de sfeer die deze sport met zich meebrengt in diverse kroegen en café’s die in sommige gevallen propvol zijn. Maar hoe garandeer je als horecaondernemer nu de veiligheid tijdens zulke evenementen, zeker als de spanning of teleurstelling de overhand neemt? Wij zetten dit voor je op een rijtje.

Capaciteitsbeheer

Effectief beheren van de capaciteit in jouw horecagelegenheid is belangrijk om lange wachttijden en overbezetting te voorkomen. Vaak zie je dat er tijdens de rust een grote toestroom is naar de toiletten, waardoor één wc in de kroeg niet voldoende is. In dit geval is het handig om dixi’s naast je horecagelegenheid te plaatsen. Ook bij de bar kan het tijdens de rust erg druk worden. Genoeg (bar)personeel is belangrijk, zodat zij al tijdens de wedstrijd kunnen rondlopen, om bestellingen op te nemen.

Veiligheid binnen de horeca waarborgen

Tijdens het EK-voetbal is het waarborgen van veiligheid in jouw horecagelegenheid van het grootste belang. Effectieve toegangscontrole is noodzakelijk om incidenten te voorkomen en inzicht te hebben in de bezoekers. Daarbij is het essentieel om snel te kunnen ingrijpen bij onstuimigheden en zo nodig de boel te sussen als escalaties kunnen ontstaan. Zorg ervoor dat klanten grondig worden gescreend op verboden voorwerpen en ongewenst gedrag.

Maximum Event Security staat klaar om jouw horecagelegenheid te beveiligen met gespecialiseerde beveiligingsoplossingen binnen de horeca. Onze SUS-teams spelen hierbij een cruciale rol. Deze speciaal getrainde teams zijn niet alleen bedreven in het handhaven van veiligheid, maar ook in het behouden van een gastvrije sfeer. Ze zijn getraind om snel en effectief te reageren op situaties, waarbij ze zorg dragen voor een soepele en veilige ervaring voor jouw gasten.

Samenwerking met lokale autoriteiten en hulpdiensten

Veiligheid in de horeca vereist nauwe samenwerking met lokale autoriteiten zoals gemeentelijke instanties, politie en brandweer. Door deze samenwerking kunnen potentiële veiligheidsrisico’s proactief worden aangepakt en onveilige situaties snel worden opgelost. Horecagelegenheden moeten daarom zorgen dat ze deze contactgegevens altijd bij de hand hebben en dat personeel getraind is om adequaat te handelen bij calamiteiten.

Extra veiligheidstips voor sportevenementen in de horeca

  • Oranjeversiering: Bedenk goed waar je versieringen plaats. Versieringen zoals vlaggetjes mogen geen vluchtwegen versperren en plaats deze niet in de buurt van hete objecten zoals heaters.
  • QR-code: Een alternatieve oplossing om drukte tijdens de rust te voorkomen is om QR-codes te gebruiken, waarmee klanten hun bestellingen vanaf hun tafel kunnen plaatsen en blijven zitten.
  • Grote schermen: Bedenk goed waar je je grote scherm en beamer ophangt. Net als vlaggetjes kunnen grote schermen ook in vlam vatten als het in de buurt hangt van heaters. Hang grote schermen en beamers neer op een plek wat niet brandgevaarlijk is. 
  • Bekabeling: Gebruik je geen beamer maar een groot beeldscherm? Bedenk dan goed waar je het neerzet. Een groot beeldscherm zorgt altijd voor extra bekabeling, plak dit dus goed af met tape zodat niemand erover struikelt en er geen ongelukken gebeuren.


Wij werken graag samen aan een veilige sfeer binnen jouw horecagelegenheid. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Vond je deze blog interessant?

Deel hem via onderstaande kanalen!

Bekijk hier onze andere blogs

Straatcoaches: Een preventieve aanpak voor een veilige, aangename en leefbare openbare ruimte in steden

Efficiëntie en flexibiliteit: de voordelen van persoonsgebonden beveiligingspassen

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil je ons wat vragen? Stel je vraag in het contactformulier en dan komen we er zo snel mogelijk op terug of vraag hier een beveiligingsadviesgepsrek aan.

Simon van der mars

Maximum Group - beeldmerk - groen

De kansen en bedreigingen voor jouw organisatie in kaart brengen?

Vraag een beveiligingsadviesgesprek aan!